Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti
REKLAM ALANI
06.09.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti

“KKTC küçük bir ada, fakat yaşanan acılar çok büyük”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek oradaki Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Ankara’da Kıbrıs gazileri ile bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı ziyaretlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin farklı bölgelerinde mutlaka gazilerle buluştuğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün çok acılar çektiğini, soykırımdan geçirildiğini ve göçler yaşadığını belirterek 20 Temmuz 1974’te Mehmetçiğin adaya çıkarma yapmasıyla bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bağımsızlık, Kıbrıs Barış Harekâtı ile mümkün olmuştur. Her zaman Anavatan Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve gazilerimize şükran borcumuz vardır. Kıbrıs’ın gerçekleri nettir. Mavi Vatan’da ve Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin büyük önemi vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişteki mücadelesi unutulmaz. Kıbrıs Türk halkı da Anadolu’dan aldığı ilhamla direnişini devam ettirmiştir. Kıbrıs davası milli bir davadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlenmesi için yapılan fedakârlıklar asla unutulmaz. Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs’taki soydaşlarını her zaman korumuştur. Bu adaya barış, 1974’te gelmiştir. Bu tarihten sonra kimsenin burnu kanamamıştır. Adada tek eksik olan, bir antlaşmadır. Bunun da olabilmesi için karşı tarafın, Kıbrıs’ın gerçeklerini görmesi gerekir. Artık kimseyi kandıramazlar. Herkes her şeyi açık ve net görmüştür. Biz, 1963’lerden sonra devletimizi kurduk. Karşı taraf Kıbrıs’ı bir Yunan Adası yapmak için uğraşmıştır. Biz buna izin vermedik, direndik. Hak ettiğimiz özgürlüğü kazandık. Kıbrıs Türk halkı nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor. Bugünlere hiç kolay gelinmedi. Bu vesileyle liderlerimizi de minnetle anıyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır. Bu bizim için büyük bir güçtür. Her halk kendi geleceğini tayin etme hakkına sahiptir. Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa ancak yan yana yaşayan egemen eşit iki devletin iş birliği ile olacak. Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs davasına her zaman sahip çıkmıştır. Biz davamızdan geri dönmeyiz. Karşı tarafın amacı bellidir. Halklar, barış için vardır. Gençlere de milli şuur ve öz değerlerimizi anlatmak gerekir.”

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin küçük bir ada olduğunu fakat yaşanan acıların çok büyük olduğunu ifade edip Kıbrıs Barış Harekâtı olmasaydı Kıbrıs’ta tek bir Türk’ün dahi kalmayacağını vurgulayarak şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şükranlarını sundu.

 

kaynak:https://www.kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-muharip-gaziler-dernegini-ziyaret-etti-10173

 

 

 

REKLAM ALANI