Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Konya Panorama Müzesi Mevlana Dostlarıyla Dolup Taşıyor

Konya Panorama Müzesi Mevlana Dostlarıyla Dolup Taşıyor
REKLAM ALANI
14.12.2021
A+
A-

Konya Panorama Müzesi Mevlana Dostlarıyla Dolup Taşıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve şehrin sembol yapıtlarından biri olan Konya Panorama Müzesi, Hz. Mevlana’nın 748’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerini takip etmek için yurt içinden ve yurt dışından Konya’ya gelen Mevlana dostlarıyla dolup taşıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm Konyalıları ve şehre gelen misafirleri Konya Panorama Müzesi’ni görmeye davet etti.
Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konya’ya gelen on binlerce yerli ve yabancı misafir, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Konya Panorama Müzesi’ne de ilgi gösteriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında on binlerce Mevlana dostuna ev sahipliği yaptığını ifade ederek, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan törenlerin bu yıl eski coşkusuna kavuştuğunu söyledi.

Törenler için Konya’da ağırlanan yerli ve yabancı on binlerce misafirin, sema programını izledikten sonra Mevlana Türbesi’ni ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Sema ve türbe ziyaretiyle manevi hazzı yaşayan ziyaretçiler ardından Büyükşehir Belediyemizin şehre kazandırdığı Konya Panorama Müzesi’ne akın ediyor. Selçuklu mimarisinden izler taşıyan bu yapıyı ziyaret edenler hayranlıklarını gizleyemiyor. Ayrıca Panorama Müzesi’nin hemen yanı başında bulunan İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi ile şehitlerimizin hatırasının yaşatıldığı İstiklal Harbi Şehitler Abidesi de görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.” diye konuştu.

Konya Panorama Müzesi’nin şehrin sembol yapıtlarından biri haline geldiğini belirten Başkan Altay, “İçerisinde Hz. Mevlana’nın hayatı, yaşadığı bazı sembol anların ve 1200’lü yılların Konya’sının canlandırıldığı alan ile sergi alanı ve dünyadaki 25 mevlevihanenin maketinin yer aldığı iç avlunun bulunduğu bu güzel yapı dünyanın dört bir yanından Konya’ya gelen Mevlana dostlarını ağırlamaya devam edecek. Ben herkesi Konya Panorama Müzesi’ni mutlaka görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Panorama Müzesi’ni ziyaret eden misafirler de müzeyi çok beğendiklerini, her Konya ziyaretlerinde mutlaka uğradıklarını ifade ettiler.

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8280

REKLAM ALANI