Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Michael Page

Michael Page
REKLAM ALANI
20.11.2021
A+
A-

Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektörü Dijitalin Potansiyelini Keşfetti

Dijital işe alım süreçleri, bilinçli bir dönüşümün ötesinde kalıcı bir gereklilik haline geldi.

Dijital teknoloji, yarım yüzyıldır dünya genelinde var olmakla birlikte, 2020 yılında, ekonomilerin ve şirketlerin tam bağımlı olarak dijitalleşme süreçleri hızlandı. Küresel boyuttaki salgın, daha fazla yeni yeteneğe ihtiyaç duyan sağlık ve yaşam bilimleri sektörünün bu sürece daha çabuk adapte olabilmesine sebep oldu.

Cansu Aksu – Michael Page

 

Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

Dünyadaki son trendler, Sağlık ve Yaşam Bilimleri sektörünü olumlu yönde etkileyerek, karmaşıklıklar ve zorluklarla beraber yepyeni fırsatlar da getirdi.

Uluslararası işe alım danışmanlık şirketi Michael Page Türkiye’nin Sağlık ve Yaşam Bilimleri Kıdemli Müdürü Cansu Aksu “Dünya teknolojiye daha fazla bağımlı hale gelirken, şirketler ve çalışanlar da buna adapte olarak kendilerini dijital alanda nasıl sunacaklarını hızla öğreniyor.” diyor.

Dünyanın her yerinden yaklaşık ikiyüz Michael Page Danışmanının, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanındaki şirketlerle işbirliği ve istişarelerine dayalı görüşleri bir e-Kitapta toplandı. Aksu, dijitale geçişin sağlık ve yaşam bilimleri sektörünü nasıl şekillendirdiğini inceledikleri bu çalışmada, yetenek aramaya yönelik yenilikçi ve esnek yaklaşımları araştırdıklarını ifade ederek, ortaya çıkan sonuçları şöyle özetliyor;

Dünyanın bir çok yerinde sağlık ve yaşam bilimleri sektöründe ciddi bir aday azlığı gözlemleniyor. Donanımlı adayların müzakerelerde üstünlüğe sahip olduğu bu durumda, şirketlerin yetenekli adayları çekmek için maaşların ötesinde imkanlar sunmayı göze almaları gerekiyor.

Dijital Temas artıyor

Dijital araçlar, sağlık ve yaşam bilimleri alanlarında işe alım süreçlerini değiştiriyor.En güçlü bağlantılar yüz yüzeyken oluşturulsa da, daha sade olan bir dijital süreçte video konferans yeni norm haline geldi.

En iyi yetenekleri bulmak için mücadele veren tek ülke ABD değil. İsviçre’de de nitelikli adaylar bulmak, samanlıkta iğne aramaya benziyor. Geçmiş yıllarda adaylar büyük markalara katılmaya hevesliyken şimdi, birleşmeler ve devralmalar nedeniyle, eğer bir arayış içindeyseler dahi, daha küçük şirketlere ve start-up’lara yönelme eğilimindeler. Büyük markalar hala belli bir noktaya kadar hakim durumda ancak adaylar onlara eskisine kıyasla daha fazla şüpheyle yaklaşabiliyor.

Yetenekleri cezbetmeye yönelik dijital araçlar

Sektörün en büyük sorunu kalıpların dışında düşünmemeleri. Yetenek havuzu çok ama çok küçük ifadesine dikkat çekiliyor. Bu sektörde adayların çoğu mutlaka aktif olarak bir pozisyon arayışında değil.

Şirket yetkililerinin düzenleyeceği web seminerleri, özellikle de evden çalışmanın hala gerekli olduğu ve insanların zamanlarının çoğunu evde geçirdiği mevcut durumda çok sayıda katılımcıyı çekebilir. Bu, şirketlerin insanlara kültürlerinden bir parça sunmanın ve hikayelerini anlatmalarının bir yolu olabilir.

Öncelik sosyal becerilerde

Sosyal beceriler, pandemi sonrası dönemde deneyim ile eşit derecede ve hatta daha fazla aranır hale geldi. Sosyal becerilerin ileride büyük bir trend haline geleceğini ve sağlık hizmetlerinde, özellikle de ilaç sektörü için ciddi şekilde zorlayıcı bir konu oluşturacağı öngörülüyor.

Şirketler hala mesleki becerilere bakarak işe alım yapıyor olsa da, sosyal beceriler birkaç yönden daha ön plana çıkıyor. Örneğin; liderlik becerisi gerçekten önemli çünkü artık uzaktan çalışıyoruz. Bir kamerayla nasıl bağlantı kurulacağını bilen birini işe almak hayati önem taşıyor, ancak şirketler aynı zamanda yeni fikirler getiren, yenilikçi, sektörün inceliklerini bilen ve dijital stratejiler ve çözümler sunabilen kişileri arıyor.

Belki de mükemmel ticari bağlantılara sahip olmayan veya henüz regülasyona tabi ürünlerde deneyimi olmayan, ancak doğru becerilere, zihniyete, liderliğe, dayanıklılığa veya gereken diğer her şeye sahip olan, başka sektörlerden adayları işe alma konusunu, şirketler yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaklar.

Dijital görünüme özen göstermek şart

Online profiller, web sitelerine ve ağlara dijital açıdan özen gösterilmesi hem şirketler hem de adaylar için son derece önem taşıyor. Adayların, dijital vitrinlerini medya perspektifinden yönettiklerinden emin olmaları gerekiyor. İşini değiştirmeyi düşünen biri, ne kadar fazla ayrıntıya sahip olursa, şirketlerin dikkatini çeker ve doğrudan işe alınma olasılığı o kadar yüksek olur. Aktif olmasanız veya halihazırda iş aramıyor olsanız bile, özellikle bu nüanslara sahip olduğunuz yaşam bilimleri ve ilaç sektörü pazarında, profilinizin nasıl göründüğüne ve oradaki ayrıntı ve bilgilerinize önem verin. İş görüşme sürecinde de adaylar dijital süreci yüz yüzeymiş gibi ciddiye almalı ve dijital profillerinin güncel ve ilgi çekici olduğundan emin olmalıdır.

——————————————-

Michael Page Hakkında:

Profesyonel hizmette 40 yıllı aşkın deneyime sahip olan Michael Page, dünyanın önde gelen işe alım, seçme ve yerleştirme danışmanlığı şirketlerinden biridir. www.michaelpage.com.tr

Michael Page Türkiye faaliyetlerine 2008 yılında İstanbul Ofisi ile başlamıştır. PageGroup çatısı altında yer almaktadır. PageGroup firması, Türkiye’de Page Executive ve Michael Page markaları ile hizmet vermektedir. www.page.com

Şirket yerel piyasa bilgisini global uzmanlığı ile birleştirerek hem işverenlere hem de adaylara özel hizmet sunmaktadır. 150’den fazla ofisi ile dünya çapında 35’den fazla ülkede yayılmış olan PageGroup’un altıbinden fazla çalışanı bulunmaktadır. KOBİ’lerden çok uluslu kurumlara kadar çok çeşitli bir müşteri tabanına sahiptir. Londra Borsası’nda halka açık bir şirket olarak (FSTE 250) işlem görmektedir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,