Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Mehmetçiğe Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Mehmetçiğe Sürpriz Anneler Günü Kutlaması
REKLAM ALANI
08.05.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Mehmetçiğe Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

 

 

08.05.2022

Haberin Fotoğrafları

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirleri yerinde inceleyen Bakan Akar beraberindeki Komutanlarla Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakoluna da gitti.

Brifingin ardından gözetleme kulesine çıkan Akar burada nöbet tutan Mehmetçik’ten hudut tekmili aldı.

Araziye yönelik bilgi alan Bakan Akar daha sonra askerlere annelerinin Anneler Günü’nü kutlayıp kutlamadıklarını sordu.

“Zamanım olmadı” cevabını alması üzerine Bakan Akar, Karakol Komutanı’na, telefon edilmesi talimatı verdi.

Ceyhun Maraşlı isimli askerin annesi ile görüşmesinin ardından telefonu alan Bakan Akar, “Aslan gibi delikanlı yetiştirmişsiniz sizleri tebrik ediyorum. Vatanına, milletine büyük bir fedakârlıkla hudut hattında hizmet ediyor. Onunla ne kadar gurur duysanız azdır. Saygılarımızı sunuyor, Anneler Gününüzü kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Maraşlı’nın annesi de “Sizlerden Allah razı olsun, telefonunuzla çok mutlu oldum. Ceyhun sizlere emanet, biliyorum ki o emin ellerde.” diye konuştu.

Terhisine bir hafta kaldığını belirten bir diğer nöbetçi Özcan Harman’ın annesi ile de görüşen Bakan Akar, “Böyle bir delikanlıyı yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Buradan kuş uçurtmuyorlar.” dedi.

Harman’ın annesi de Anneler Günü’nü kutlayan Bakan Akar’a teşekkür etti, telefonla görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/852022-75136

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI