Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

16 Ocak tarihine kadar sürecek

16 Ocak tarihine kadar sürecek
REKLAM ALANI
24.12.2021
A+
A-

İstanbul  Tüyap; doğa, kamp ve karavan tutkunlarının buluşma adresi Karavanist Fuarı için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. 8-16 Ocak 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Outdoorist Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek 2. İstanbul Karavan ve Ekipmanları Fuarı’nda; karavan çeşitlerinden, karavan yan sanayi ve aksesuar ürünlerine, outdoor ve doğa sporları ürünlerine kadar yüzlerce ürün tek çatı altında buluşturulacak. Düzenlendiği ilk yıla oranla 3 kat daha büyüyerek 4 salonda düzenlenecek fuar, bu yönüyle de yurt dışı ve yurt içi ziyaretçi sayısını artıracak. İlkinde 43 ülkeden toplam 21.266 ziyaretçi ile 100’e yakın firma ve firma temsilciliğini ağırlayan fuarın 2’ncisine özellikle Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Macaristan’dan ziyaretçi akını bekleniyor.

 

Pandemiyle birlikte seyahat alışkanlıklarında yaşanan değişimle karavan pazarı da hareketlendi. Kamp ve karavan tatilinin giderek yaygınlaşmasıyla karavan ve kamp ürünlerine yönelik talepte adeta patlama yaşandı. 2026’da yaklaşık 70 milyar dolara ulaşması beklenen küresel karavan pazarından Türkiye’nin aldığı pay da giderek artıyor. Son bir yılda taleplerde yaşanan yüzde 300’ü aşan artış, yeni düzenleme ihtiyacını da beraberinde getirdi. Motorlu karavanlarda sektörün uzun süredir beklediği ÖTV indirimi, Meclis gündemine alındı. 1 Ekim’de Meclis’e sunulan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde, motorlu karavanlarda yüzde 220 olan ÖTV oranının, yüzde 45’e indirilmesi yer alıyor. ÖTV indiriminin yürürlüğe girmesi halinde Türkiye’de yerli karavan üretiminin önünün açılması ve ürünlere erişebilirliğin artması beklentiler arasında yer alıyor. Yasanın yürürlüğe girmesi ve Türkiye’nin ihracat faaliyetlerindeki artışla bölgesel bir üs alarak küresel karavan pazarına yön vermesi bekleniyor.

 

“Fuarımızın etki alanını genişleteceğiz”

Türkiye’de 2021 yılında üretilen 2 bin karavanın 500’ünün siparişinin Karavanist Fuarı’nda alındığını belirten Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Fuarımızın ardından yaptığımız araştırmada fuara katılan firmaların fuar sırasında aldıkları siparişlerin neredeyse 2 katını fuar sonrasında da aldıklarını tespit ettik. Bu durum fuarımızın etki alanının ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Biz de buradan hareketle etki alanımızı daha da genişletmek için fuar alanımızı 3 kat artırdık. Outdoorist Fuarı ile 4 salonda eş zamanlı gerçekleştireceğimiz 2. İstanbul Karavan ve Ekipmanları Fuarı’nda sadece karavan değil kamp ve doğa tutkunlarını da aynı çatı altında buluşturacağız” dedi.

 

“Daha geniş kitlelere ulaşacağız”

Düzenlendiği ilk yıl 43 ülkeden toplamda 21.266 ziyaretçi ile 100’e yakın firma ve firma temsilciliğini ağırlayan fuarın ziyaretçi memnuniyetinin yüzde 80’i aştığını belirten Ersözlü, “Nisanda gerçekleştirdiğimiz ilk fuarımızın katılımcılarının yüzde 90’ı fuardan memnun olarak ayrılırken, yüzde 87’si ise bir sonraki fuara yeniden katılacağını belirtti. 2’nci fuarımıza katılacakların oranı yüzde 92’yi buldu. Tüyap Fuarcılık olarak 8-16 Ocak 2022 tarihlerindeki 2’nci Karavanist buluşmamızda daha geniş bir ziyaretçi kitlesine ulaşmak için hazırlıklarımızı hızla sürdürüyoruz”

 

Avrupa’dan ziyaretçi akını bekleniyor

Yurt dışından Balkanların tamamı ve Orta Avrupa ülkeleri ile yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan fuara, bu sene özellikle Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Macaristan’dan ziyaretçi akını bekleniyor.

 

Karavan çeşitlerinden, outdoor ürünlere…

OUTDOORİST Fuarı ile gücünü birleştirerek karavan severler ile kamp ve doğa tutkunlarının her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanan Karavanist Fuarı, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki 4 salonda gerçekleştirilecek. Fuarda yüzlerce firma ve markanın son teknoloji ürünleri tanıtılacak. Karavanist Fuarı’nda motokaravan, çekme karavan, seyahat römorkları gibi farklı karavan çeşitlerinden, iç dekorasyon ürünleri ile duş ve su sistemlerine kadar karavan tutkunlarının yakından takip ettiği ürünler sergilenecek. Fuarın Outdoorist Fuarı ile eş zamanlı düzenlenmesi, kamp ve outdoor tutkunları için de cazibe yaratacak. Outdoorist Fuarı (Doğa, Su Sporları, Deniz Araçları, Balıkçılık, Avcılık Ekipmanları, Kamp Malzemeleri, Bisiklet, Motosiklet, 4×4, Off- Road, Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı) alanında outdoor ve doğa sporları ürünlerinden, tekne ve su sporları araçlarına, kamp malzemeleri ve ekipmanlarına, avcılık malzemelerine kadar yüzlerce ürün ziyaretçileriyle buluşturulacak. Kamp çadırlarından kampçılık ekipmanlarına, bisikletlerden doğa sporları ekipmanlarına kadar insanı doğa ile bütünleştiren birçok ürün ve malzemeyi de inceleme olanağı sunacak. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) iş birliğinde ayrı bir salonda ticari araçlar pickup, SUV, 4×4 ve karavan sektöründe kullanılan araç modelleri de sergilenecek.

 

16 Ocak tarihine kadar sürecek

8 Ocak 2022 tarihinde başlayacak 16 Ocak 2022 tarihine kadar açık olacak olan fuar, 8- 15 Ocak 2022 tarihleri arasında 10.00- 19.00 saatlerinde, 16 Ocak 2022’de ise 10.00- 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

 

Detaylı bilgi için…

REKLAM ALANI