Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Anna Kuznetsova: İşçi haklarının korunmasına ilişkin resepsiyonların verildiği hafta boyunca 10,5 binden fazla kişi Birleşik Rusya’ya yöneldi

Anna Kuznetsova: İşçi haklarının korunmasına ilişkin resepsiyonların verildiği hafta boyunca 10,5 binden fazla kişi Birleşik Rusya’ya yöneldi.

Anna Kuznetsova: İşçi haklarının korunmasına ilişkin resepsiyonların verildiği hafta boyunca 10,5 binden fazla kişi Birleşik Rusya’ya yöneldi
REKLAM ALANI
23.10.2024
A+
A-

Anna Kuznetsova: İşçi haklarının korunmasına ilişkin resepsiyonların verildiği hafta boyunca 10,5 binden fazla kişi Birleşik Rusya’ya yöneldi
2024,

Ana konular maaş gecikmeleri, çalışma koşulları ve ücretlerdeki değişiklikler, engelli haklarının korunması, geniş ailelerin ebeveynleri ve hamile kadınlardı.
Birleşik Rusya Genel Konseyi Başkanlık Divanı Komisyonu Başkanı, vatandaşların itirazları üzerinde çalışmaktan sorumlu Bakan Yardımcısı, itiraz sayısında liderin, en sorunlu sektörü – konut ve toplumsal hizmetleri – atlayan sosyal sektör olduğunu belirtti. Partinin Genel Konseyi Anna Kuznetsova , Çalışma Bakanı Anton Kotyakov ve bölgesel halk kabul partilerinin katılımıyla çevrimiçi bir resepsiyon sırasında .

“Kamu resepsiyonları, Birleşik Rusya kamu destek merkezi, partinin annelik ve çocukluğu koruma komisyonu, en önemli sorunları çözmek için ilgili bakanlıklar ve departmanlarla aktif olarak etkileşimde bulunuyor” diye vurguladı.

Çevrimiçi bir resepsiyonda bölge temsilcileri, partinin Çalışma Bakanlığı’nın katılımıyla çözeceği bir dizi sorunu özetledi.

Özellikle Saratov bölgesindeki ” Güçlü Aile ” parti projesinin bölge koordinatörü Alla Fetisova, başka bir çalışanın doğum izni süresince işe alınan hamile bir kadının tasfiyesi ve işten çıkarılması sırasında hamile kadınların işten çıkarılması konusunu gündeme getirdi.

“Çocuklar için tek bir yardım tahsis edilirken (17 yaşına kadar – editörün notu), ihtiyaç kriterlerine göre son 12 aya ait gelir verileri alınır. Kızın bir iş sözleşmesi olsaydı, geliri aile üyesi başına asgari geçim tutarından daha yüksek olabilirdi. İlgili ödemenin sağlanması koşullarında bu esasın sağlanması mümkün olabilir, böylece bu tür çalışanlar ödeme için başvuru yapma fırsatını elinde tutar. İşletmenin doğum iznindeyken tasfiye edilmesi durumunda, 1,5 yaşına kadar bir çocuğa bakım süresi boyunca, Rusya Federasyonu’nun kurucu bir kuruluşunda asgari bir geçim tutarında asgari ücretin ödenmesine dikkat edebilirsiniz – ek sağlayın Kriterler ve sadece örgütün tasfiyesi değil” – dedi Anton Kotyakov.

“Birleşik Rusya”, bakanlıkla birlikte, çocukların bu gibi durumlarda ortaya çıkması durumunda tek yardım ödemesinin gerekçelerini ayarlamak için çalışacak.

Mevzuatta “mentor”, “mentorluk” ve “mentorların ücreti” kavramlarının yer alması konusu, Ryazan bölgesindeki Birleşik Rusya kamu destek merkezi başkanı Elena Sinitsa tarafından gündeme getirildi . Yakın gelecekte Devlet Duması ilgili tasarıyı ikinci okumada ele alacak.

“Hazırlanan belgede mentorluk faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yaklaşım ciddi biçimde değiştirildi. İşletmede oluşturulan genel ücret fonu çerçevesinde mentorluğun teşvik edilmesi öngörülüyor. Teşvik prosedürü belirli bir işletmede toplu sözleşme çerçevesinde belirlenecektir. Anton Kotyakov, “mentorluk” kavramı ayrı bir makalede ele alınacak” diye açıkladı.

Anna Kuznetsova, Birleşik Rusya’nın tasarının hayata geçirilmesini sağlayacağını vurguladı.

“Bu, işçi haklarının korunması alanında önemli bir olaydır. Sadece ücretlerden değil, onları meslekle tanıştıran kişinin statüsünden de bahsediyoruz. Gerekli nüansları çözmek ve bu kararı toplumun mevcut talebine gerçek bir federal yanıt haline getirmek için mümkün olan en kısa sürede bağlantı kurmaya hazırız” dedi.

SVO katılımcıları ile işverenler arasındaki çalışma ilişkileri konusu , Nizhny Novgorod bölgesindeki Birleşik Rusya kamu destek merkezinin örgütsel çalışmalarından sorumlu başkan yardımcısı Artyom Rybakov tarafından gündeme getirildi . Bölge sakinlerinin Savunma Bakanlığı ile iki yıllık sözleşme imzaladıklarını, belirli süreli iş sözleşmelerine sahip olduklarını, ancak bir yıl sonra işverenden işlerinin feshedilmesine ilişkin bir mesaj aldıklarını örnek verdi. Ancak askerlikleri devam ediyor.

Anton Kotyakov, işten çıkarılmanın tek dayanağının, Savunma Bakanlığı’ndan işletmeye askerle olan sözleşmenin sona erdiğine dair bildirimde bulunmak olduğunu hatırlattı. Kişi üç ay sonra işyerine dönmemişse onu işten çıkarma hakları vardır.

“Belirli süreli iş sözleşmelerinin feshedilebileceği kapalı bir gerekçeler listesi var. Çoğunlukla mevsimlik işlerle ilişkilidirler veya belirli süreli iş sözleşmesinde belirtilen çalışma süresi zaten dolmuşsa. SVO katılımcılarının işçi haklarına ilişkin itirazları özel olarak izliyoruz; şu ana kadar çok fazla sayıda başvuru yok. Parti çizgisinde en yaygın çağrılara ilişkin ek bir açıklayıcı kampanya yürütebilmeniz için bunu Birleşik Rusya ile paylaşmaya hazırız” dedi Çalışma Bakanı.

Değişen şiddette yaralanma veya sakatlık geçiren SVO katılımcılarının işe geri dönme sorunu, Tyumen bölgesindeki bölgesel halk kabul partisinin avukatı Andrey Shcherbinin tarafından gündeme getirildi .

“İş Kanunu’nun 73. maddesi uyarınca işveren, boş kadro olması halinde, çalışanı sağlık durumuna uygun bir işe nakletmekle yükümlüdür. Bunu yapmazsa, çalışana onu başka bir pozisyona transfer etmenin mümkün olmadığını bildirirse, bu iş müfettişliğiyle iletişime geçmek için doğrudan bir temel oluşturur. Bir CBO katılımcısı işyerine geri döndüyse ve ilgili meslekteki bilgi ve becerilerini güncellemenin gerekli olduğunu düşünüyorsa, iş bulma merkezleriyle iletişime geçmek ve ek eğitim almak için her türlü nedeni vardır. Bir SVO katılımcısı başka bir işverene geçmek isterse, söz konusu işveren işyerine uyum için federal bütçeden bir sübvansiyon alabilecek. Dahası, bilgiyi güncellemek ve işyerini uyarlamak için kullanılan bu iki program paralel olarak çalışabilir,” diye açıkladı Anton Kotyakov.

Anna Kuznetsova, “Birleşik Rusya”nın, SVO katılımcılarının modernize edilmiş istihdam merkezleri aracılığıyla yeniden eğitilme sürecinin özel kontrolünü ele alacağını söyledi.

“Her bölge, uzmanlaşmış yapı, sürece katılan işveren için karmaşık bir plan önerildi. Düzenlenmesi ve yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Kamu kabul merkezlerinden ve Anavatan Savunucuları Vakfı’ndan meslektaşlarımızla birlikte yeniden eğitim rotasını dikkatlice kontrol edeceğiz ve en zor anları değerlendireceğiz. Bunun çözüme giden yolu kısaltacağını düşünüyorum” dedi.

Sonuç olarak Anton Kotyakov, Birleşik Rusya’nın kabul alanlarında yürüttüğü çalışmanın önemli ve toplumsal açıdan hassas olduğunu vurguladı.

“Bu etkileşim formatı bana vatandaşların görev ve sorularının net bir şekilde anlaşılması açısından en uygun format gibi görünüyor. Bu, iletişimimiz için geleneksel bir platform haline gelecek” dedi.

Hoparlör
Kuznetsova Anna Yurievna
Kuznetsova Anna Yurievna
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkan Yardımcısı, Parti Genel Konseyi Başkanlık Divanı Komisyonu Başkanı, vatandaşların Parti Başkanına yaptığı itirazlarla çalışma konusunda Parti D.A. MEDVEDEV, Partinin Anneliğin, Çocukluğun ve Aile Desteğinin Korunması Komisyonu Başkanı
#Kuznetsova
#Kotyakov
#Çalışma Bakanlığı
#resepsiyon
#çalışma mevzuatı
#bölgeler
#SVO
#özel operasyon
#askeri personele destek
#istihdam
#Meşgul
#mentorlar
#mentorluk
#hamile
#Saratov bölgesi
#Fetisova
#kanun yapma
#kısaltmalar
#faydalar
#Ryazan bölgesi
#Baştankara
#kamu destek merkezi
#Nizniy Novgorod bölgesi
#Rybakov
#iş sözleşmesi
#yeniden eğitim
#yeniden eğitim
#personel
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/anna-kuznecova-bolee-10-5-tysyach-chelovek-obratilis-v-edinuyu-rossiyu-v-nedelyu-priyomov-po-voprosam-zashity-prav-trudyashihsya

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.