Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
REKLAM ALANI
15.01.2024
A+
A-

TARİH 15.01.2024
İLETİ NO 12
KONU BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
FTP BİLGİLERİ Sunucu: 213.14.45.58 K. Adı= basin Şifre= 123987

BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Bir 5 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla hem gençlere hem de kadınlara eğitim alacakları yeni alanlar sunuluyor. Gençler, üniversiteye hazırlık ve kütüphane ile geleceğini inşa ederken, hobi kurslarında ise keyifli zaman geçiriyor. Kadınlar da meslek sahibi oldukları Milletevleri ile aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Bir 6 kişi, hastane ve yazı görseli olabilir

Haliliye Belediyesi, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap eden eğitici kurslarıyla yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

GENÇLER, GELECEKLERİNİ İNŞA EDİYOR

Bir 10 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime ve gençlere öncelik verilmesi yönündeki talimatlarıyla çalışmalarını sürdüren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, üniversite sınavı başta olmak üzere Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girecek olan öğrencileri hayallerine hazırlıyor. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi bünyesindeki kütüphane ve üniversiteye hazırlık kursu ile gençlere, sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sağlanıyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimlerin verildiği üniversiteye hazırlık kursunda 4 gün konu anlatımlarıyla eksik konularını tamamlayan gençler için periyodik olarak deneme sınavları gerçekleştiriliyor.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

 

Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile öğrencilere kendilerini ölçme şansı veriliyor. ÖSYM formatında gerçekleştirilen deneme sınavlarıyla hem heyecanlarını yenen hem de sınav esnasında zaman kontrolünü daha iyi sağlamayı öğrenen kursiyerler, sınav maratonu için ter döküyor. Ücretsiz dershane hizmetini verildiği üniversiteye hazırlık kursu, öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

Bir 9 kişi, çocuk, ders çalışan insanlar, çocuk oyuncağı ve yazı görseli olabilir

KISAS KÜLTÜR MERKEZİ DOLUP TAŞIYOR
Haliliye Belediyesi’nin Kısas Mahallesine kazandırdığı Kültür Merkezi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bir 11 kişi, ders çalışan insanlar, satranç, çocuk oyuncağı ve yazı görseli olabilir

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası, Kültür Merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde hizmete sunulan Kısas Kültür Merkezi, kadınlara ve gençlere hitap eden kurslarıyla bölge sakinlerinin uğrak adresi oluyor. Kadınlar; dikiş-nakış kursu, el sanatları atölyesiyle bir yandan keyifli zaman geçirirken, bir yandan da meslek öğreniyor. Gençler ise okuma salonu, derslik ve bilgisayar kursu ile eğitim alırken, müzik sınıfından aldıkları saz kursuyla Aşıklık geleneğini yaşatıyor.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir
Kısas Kültür Merkezi içerisinde; Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, 45 kişilik Okuma Salonu ve 15 kişilik Derslik ile Kısas Mahalle Muhtarlığı yer alıyor.

Bir 8 kişi, hastane, kürsü ve yazı görseli olabilir

MİLLETEVLERİ İLE KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR
Hayatın her alanında kadınların yanında olan Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Bir 6 kişi, hastane ve yazı görseli olabilir

Milletevleri ve Hanımlar Konağı ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını devam ettiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kursiyer kadınlara vakit geçirecekleri yeni yaşam alanları sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde el sanatları, dikiş nakış, kuaför ve okuma yazma kurslarına katılan kadınlara usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Milletevlerinde anneler kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadınların hem meslek öğrenip, hem de aile ekonomisine katkı sağladığı bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Ekte; ilgili bilgilendirme notu, fotoğraf ve görüntü yer almaktadır.

 

İnternet siteleri için link;

 

İyi Çalışmalar Dileriz;

Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

İletişim;

Telefon: 0414 313 3443-44 / 633

Facebook: www.fb.com/haliliyebld

Twitter: www.twitter.com/haliliye_bld

Instagram: www.instagram.com/haliliyebld

E-mail: [email protected][email protected]

Bir 6 kişi, hastane ve yazı görseli olabilir

REKLAM ALANI