Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

BİRECİK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİNDEN ROMANYA GEZİSİ

BİRECİK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİNDEN ROMANYA GEZİSİ
REKLAM ALANI
23.06.2022
A+
A-

BİRECİK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİNDEN ROMANYA GEZİSİ

 

 

 

Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan KAYA, Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği olarak Romanya Tarım Bakanlığının misafiri olarak yapmış olduğu Romanya gezisi için açıklamalarda bulundu.

Açıklama yok.

Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan KAYA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Açıklama yok.

Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği olarak Romanya Tarım Bakanlığı GAL Lunca Joasa a Siretului Yerel Eylem Grubu tarafından COME& SEE Culture and Origins through Mutual Events in South Eastern Europe ( Güney Doğu Avrupa’ daki Kültürel Kökenlerin Karşılıklı etkinliklerle açığa çıkarılması projesi) kapsamında Yaratıcı Turizm Potansiyelleri ve Yaratıcı Turizm Alanında Geleneksel Festival organizasyonuna devet edildik. Derneğimiz yönetim kurulu kararı ile etkinliğe katılma kararı aldık.

Açıklama yok.

Romanya Gezimizde bulunan heyetimiz Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan KAYA, Dernek Müdürü Hüseyin Sirhan GÖKDOĞAN, Uzman Ali ALTUNBAŞAK, Dernek Üyeleri Kültür Turizm Danışmanı İbrahim PUTGÜL, Dernek Üyeleri Ahmet ÖĞÜT, Şefik GÜLLÜ, Müslüm Murat SARIBAŞAK ` tan oluşan Romanya Bükreş `e incelemelerde bulunmak üzere gittik.

Açıklama yok.

Romanya Tarım Bakanlığı GAL Lunca Joasa a Siretului Yerel Eylem Grubu tarafından COME& SEE Culture and Origins through Mutual Events in South Eastern Europe ( Güney Doğu Avrupa’ daki Kültürel Kökenlerin Karşılıklı etkinliklerle açığa çıkarılması projesi) kapsamında Yaratıcı Turizm Potansiyelleri ve Yaratıcı Turizm Alanında Geleneksel Festival organizasyonuna davet edildik.

Açıklama yok.

Galati’ den kiraladığımız (şöför ve yakıt dahil) minibüs’ ün Şöförü bizi havalimanında karşıladı. Bükreş içerisinde yaptığımız geziden sonra, Bükreş’ te Avrupa’ nın en büyüğü olan Romanya Parlamento Binasını ziyaret ettik. Galati’ ye araç ile 6 saatlik bir yolculuktan sonra gece saat 01.00 de kaldığımız otele ulaştık.

Açıklama yok.

15.06.2022 Çarşamba günü saat 09.30 da toplantı salonunda hazır bulunduk. Toplantı Romanya Tarım Bakanlığı GAL Lunca Joasa a Siretului Yerel eylem Grubu ev sahipliğinde, Yunanistan Kavala Kalkınma Ajansı, Bulgaristan Gotse Delchev – Garmen- Hadzhidimovo Yerel Eylem Grubu Dernekleri , Türkiye’ den Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği olarak katıldık. Toplantı Galati Dunarea de Jos üniversitesi’ den Prof.dr. İRİNA OLİMPİA SUSANU tarafından Yaratıcı turizm faaliyetleri nasıl olacağı pazarlama stratejileri, karşılıklı işbirlikleri gibi konularda önemli bilgiler anlatıldı. Sunum sonrası bölgemizi (Birecik, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman) olmak üzere Fırat Nehrimiz, Kelaynak, Kalemiz, Birecik Fıstığı ve potansiyeli, Birecik Fıstık Kolonyası, Biberimiz, Patlıcanımız, Salçamız, Baklavamız, künefemiz gibi buraya özel ürünlerimiz anlatıldı. Kadınlarımızın yaptığı katma değerli ürünlerin pazarlanması konularında işbirliği talebinde bulunduk. Prof.dr. İRİNA OLİMPİA SUSANU bize kıymetli 2 saatini ayırarak satış ve pazarlama stratejilerini, yaratıcı turizm faaliyetlerini, nasıl olması gerektiği işbirliği stratejileri hakkında değerli bilgiler ve görüşmeler yaptık.

Açıklama yok.

16.06.2022 tarihinde Tarım Bakanlığı Koordinesinde ve üniversite yönetimi ile yöre kültürünün tanıtıldığı müzeye ve çalışma atölyesine, yaratıcı turizm faaliyetleri konulu iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için gittik. Müzede yöre elbiselerini, dokumalarını, folklorik elbiselerini, dikiş ve nakış işçiliğini ve özel günler için maske yapımı çalışmalarını bize uygulamalı olarak gösterdiler. Akabinde yöresel müzikler eşliğinde Romanya Folklorik dans eğitimini aldık. Bu alanda üniversite ve okullara eğitimler verildiği, turistlerin buraya gelerek yaratıcı turizm faaliyetleri ile bölgeye ekonomik katma değer kattıklarını yerinde gördük.

Açıklama yok.

17-18.06.2022 tarihinde Romanya’ dan Lieşti, Fundeni,Tudor Viladimirescu, Piscu, İndependenta, Braniştea , Siliştea, Slobozia Conachi, Schela, Smardan, Şendreni belediyeleri ve Yerel Eylem Grubu Dernekleri, Üreticiler- Yunanistan’dan Kavala Kalkınma Ajansı – Bulgaristan ‘ dan Gotse Delchev – Garmen- Hadzhidimovo Yerel Eylem Grubu Dernekleri – Türkiye’ den Birecik Yerel Eylem Grubu Derneği olarak katıldığımız Yaratıcı Turizm Alanında Geleneksel Festival alanında Tanıtım Standımızı kurarak Bayraklarla süsledik. Birecik ilçemizi ve bölgemizi tanıttık. Buradan götürdüğümüz ürünlerimizi tattırdık. Satış ve pazarlama konularında çalışmalar yaparak anlaşmalar sağladık. Belediye Başkanları ile birebir kardeş şehircilik ve yöresel ürünler konularında istişareler yaptık. İkili görüşmelerle Birecik fıstığımızın Romanya’da satış paketleme konularında Avrupa birliğinden her iki bölgede destekler alabileceğimiz hususlarında görüşmeler sağladık.Aynı zamanda da bir profesyonel tarım ülkesi olan Romanya’dan soya,buğday,mısır,arpa,yulaf gibi tahıl ürünlerinin de bize tedarik edilebileceği konularında bilgiler aldık.Galati İl Tarım Müdürlüğünden bize her iki tarafın pazarlama ve tedarik konularında yardımcı olabilecekleri konusunda sözünü aldık.Festival kapsamında Romanya müziğinin folklorik danslarını,yöresel kıyafetlerinin bize ne kadar yakın olduğunu görerek kültürlerimizin bize benzerliğini gördük. Festivalde yöresel yemeklerini tatma fırsatını bulduk. Özellikle yemeklerde kullandıkları baharatlarının bizimki ile neredeyse aynı olduğunu anladık. Bu kapsamda da Birecik’te yetiştirdiğimiz.

Açıklama yok.

biber,patlıcan,sarımsak ve baharat çeşitlerimizi orada pazarlayabileceğimiz konusunda hemfikir olduk.

Açıklama yok.

19.06.2022 Festivalin ardından etkinliğin son gününde Romanya yönetim otoritesi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda yönetim otoritesi Romanya devletinin desteklediği bir proje çağrısı olduğunu, projenin karşılıklı etkinliklerle kültürel ve turizm değerleri ,gastronomi,yerel ürünler, müzikal ve el sanatları konularında karşılıklı ziyaretlerle festival etkinliklerine katılabileceklerini ve iki ülkede birbirlerini tanıtabilecekleri proje olduğunu bu projeye bizim ortak olabileceğimizi ilk etkinliği, Eylül ayında yapacağımız Birecik Gastronomi Festivaline gelerek stant kurup katılım sağlayacaklarını ve akabinde bizi ülkelerine davet ederek kendimizi tanıtabileceğimizi bu organizasyonun ulaşım masraflarının onlar tarafından karşılanabileceğini bize ilettiler.Biz de bu kapsamda bir ortaklık protokolü ile bu organizasyonları yapabileceğimizi kendilerine ilettik.Bu proje dışında eğer tarafımızca talep olursa bölgemizdeki iş adamları ile talebimiz doğrultusunda Romanya’daki iş adamları ve büyük firmaların olacağı bir ikili görüşme organizasyonu yapabileceğini ve her iki ülkenin ticari ve kültürel anlamda iş birliklerimizi sağlayabileceklerini tarafımıza ilettiler.Siz kıymetli yerel yöneticiler olarak bu konularda bize destek vermenizi ve bizim bu türlü organizasyonlara bölgemiz adına ekonomik ve kültürel anlamda iş birliklerimizin geliştirilmesi konusunda Birecik Yerel Eylem Derneği olarak yönetim kurulu üyelerimiz ile ,çalışanlarımız ile ve üyelerimiz ile ilçemizin tanıtımı için ne gerekiyorsa elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz her şey Birecik ilçemiz için olduğunu ifade ederek maddi ve manevi katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz . Dedi

 

 

 

 

 

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI