Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Erdoğan Derviş için düzenlenen devlet törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Erdoğan Derviş için düzenlenen devlet törenine katıldı
REKLAM ALANI
16.12.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Erdoğan Derviş için düzenlenen devlet törenine katıldı

.2023

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalısmalarıyla kalıntıları bulunarak kimliklendirilen ve Tekke Bahçesi Şehitliğine defnedilen şehit Erdoğan Derviş için düzenlenen devlet törenine katıldı.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Şehidin tabutuna sarılı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti bayrakları, şehit Erdoğan Derviş’in ablası Asiye Yılsay’a Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından teslim edildi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, şehit Erdoğan Derviş’e sahip çıkmak, onu unutturmamak, şehitlerin verdikleri mücadeleyi tarihe not etmek ve ailelere gösterilen hürmet açısından düzenlenen törenin önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

Devlet töreni ile şehit Erdoğan Derviş’e sahip çıkmanın mutluluğu içinde olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan Derviş’in genç yaşta Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesi için hayatını kaybettiğini dile getirdi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, şahitler ve yapılan çalışmalarla, kayıp şehitlere ulaşılarak ailelerin ziyaret edeceği, şehitlerin hak ettikleri kabirlerin yapılmasının önemine vurgu yaptı.

 

 

 

 

Şehitler olmasaydı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulamayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Şehidimiz, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında ve kutsal tarihinde adını alacaktır. Bu ülkede; barış huzur ve güvenlik içinde yaşıyorsak onu şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne gösterdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, Şehit Aileleri Derneği’ne ve komutanlara da teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabırlar diledi.

Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesinde çok acılar çektiğini ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Halen daha kayıplarımızı buluyoruz. Şehidimizin huzurunda, ‘Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığından vazgeçmeyeceğimizin’ sözünü veriyoruz. Devletimizi kurana kadar büyük bedeller ödedik. Devletimiz; özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, hürriyetimiz ve insanca yaşama hakkımızdır. Anavatan Türkiye’ye şükranlarımı sunarım. Askerlerimize ülkede barışı, huzuru ve güveni korudukları için teşekkür ederim. Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olan KKTC sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-sehit-erdogan-dervis-icin-duzenlenen-devlet-torenine-11822

 

 

 

 

REKLAM ALANI