Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Cumhurbaşkanı, Sivil Hizmet İşleri Dairesi Başkanını kabul etti

Cumhurbaşkanı, Sivil Hizmet İşleri Dairesi Başkanını kabul etti
REKLAM ALANI
01.03.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı, Sivil Hizmet İşleri Dairesi Başkanını kabul etti

2024

Kassym-Jomart Tokayev, Kamu Hizmeti İşleri Dairesi’nin 2023 yılı faaliyetlerinin sonuçlarına ilişkin raporu dinledi ve önümüzdeki döneme ilişkin planlar hakkında bilgi aldı.

Ajans Başkanı Darkhan Zhazykbay, kariyer ve pozisyon modellerinin unsurlarını birleştiren hibrit bir kamu hizmeti modeli oluşturma çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanına bilgi verdi.

Ayrıca, özel sektörden uzmanların cezbedilmesi ve üniversite mezunlarının daha alt düzey pozisyonlara rekabetçi olmayan şekilde atanması da dahil olmak üzere, açık bir hükümet aygıtı oluşturmayı amaçlayan önlemler hakkında da bilgi sunuldu.

 

 

 

 

 

Devlet başkanına, e-Qyzmet sistemi kullanılarak kamu hizmeti seçimine yönelik pilot projenin sonuçları hakkında bilgi verildi ve bu, boş pozisyonlar için yarışmalara katılanların sayısını 2,7 kat artırmayı mümkün kıldı. Bu yıl tüm devlet kurumlarında e-Qyzmet seçme sisteminin aşamalı olarak uygulanmasına başlandı.

Kassym-Jomart Tokayev’e ayrıca Ajansın kamu hizmetlerinin kalite kontrolü ve yönetim sisteminin bürokratiklikten arındırılması alanlarındaki faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı, hizmet odaklı ve müşteri odaklı bir hükümet aygıtının oluşturulması, memurların profesyonelleştirilmesi ve modern teknolojilerin kamu hizmeti sistemine dahil edilmesi konusunda çalışmaların sürdürülmesi talimatını verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-predsedatelya-agentstva-po-delam-gosudarstvennoy-sluzhby-2815053

 

 

REKLAM ALANI