Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK’ı ziyaret etti
REKLAM ALANI
07.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK’ı ziyaret etti

.2023

 

 

 

 

“Eğitimde kalitenin artırılması ve nitelikli öğrencilerin gelmesi için çalışmalar sürmeli”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu (YÖDAK) ziyaret etti.

Ziyarette, YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Turgay Avcı, YÖDAK yönetim kurulu üyeleri ve bazı üniversitelerden akademisyenler yer aldı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin desteğiyle ulaşım, iletişim ve alt yapı yatırımlarıyla KKTC’nin bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, üniversitelerin yaptığı yatırımlarla eğitime olan ilginin arttığını vurguladı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, 144 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğu KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de eğitimde marka olma yolunda ilerlediğine ve tanınma yolunda önemli bir adım atıldığına dikkat çekti.

Eğitim kalitesinin artırılması ve nitelikli öğrencinin getirilmesi için YÖDAK’ın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelerle yaptığı çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda gerekli denetimlerin ve yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğine işaret etti.

Kıbrıslı Türklerin her dönem eğitime büyük önem verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, üniversiteler sayesinde yurtdışındaki akademisyenlerin ülkeye döndüğünü yabancı akademisyenlerin de ülkeye gelmesiyle eğitimde kalitenin arttığını kaydetti.

 

 

 

 

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tatar’ın her zaman YÖDAK’a destek verdiğini belirterek, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülke tanıtımına ve ekonomisine eğitimin yaptığı katkılardan bahseden Turgay Avcı, ülkeye nitelikli öğrencinin gelmesi için uluslararası öğrencilerin kabul ve kayıt koşulları ile yatay geçişler konularında komiteler oluşturularak çalışma yapıldığını vurguladı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-yodaki-ziyaret-etti-11260

REKLAM ALANI