Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Devlet başkanı betonarme ürünler fabrikasını ziyaret etti

Devlet başkanı betonarme ürünler fabrikasını ziyaret etti
REKLAM ALANI
12.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Devlet başkanı betonarme ürünler fabrikasını ziyaret etti

2023

Kızılorda şehri

Başkan, bölgede inşaat sektörünün gelişmesinde önemli rol oynayan betonarme ürünler fabrikasının üretim faaliyetleriyle tanıştı.

 

 

Construction and Transport Company LLP tarafından bu yıl başlatılan projenin toplam maliyeti 2,6 milyar tenge oldu. Bunun 370 milyon tengesi Damu Girişimciliği Destekleme Fonu aracılığıyla finanse edildi. Tesiste günde 200 metreküp betonarme ürün üretilmektedir. Üretim için gerekli hammaddeler bölgeden çıkarılmaktadır.

 

 

 

Devlet başkanına ayrıca Kyzylorda bölgesinin inşaat sektöründeki diğer işletmelerin ürünleri, özellikle cam levha (OrdaGlass LLP), PVC boru ve bağlantı parçaları (KNK Chemical LLP), kasklar (NP-Consalting LLP), fayans yapıştırıcıları ve dekoratif sıva (Vega-Prom LLP), yol ve kaldırım bordürleri, kumla genişletilmiş kil blokları (IP Saduakasov Zh.A), çeşitli kırma taş fraksiyonları (Shalkiya Dolomite Operating LLP), pencereler ve aynalar (Comfort KZ LLP “) ), kireç (Orda Stroy Market LLP), tuğla ürünleri (Meliorator LLP). Ayrıca fuarda Dalatex firmasına ait tekstil ürünleri ve Orken Alem LLP firmasının ürettiği kişisel koruyucu ekipmanlar da tanıtıldı.

 

 

 

 

Girişimcilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı, devletin küçük ve orta ölçekli işletmelere kapsamlı destek sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

Akim Nurlybek Nalibayev, Kızılorda bölgesinin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana göstergeleri hakkında Devlet Başkanına rapor verdi.

 

 

 

Bölge başkanına göre sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergelerinde artış var. Özellikle imalat sanayinde üretim hacmi %115,8 (227 milyar tenge), tarımda %101,6 (157 milyar tenge), inşaatta %126,4 (117 milyar tenge), konut inşaatında ise %118,9 arttı ( 618 bin metrekare), ticaret – %104,1 (531 milyar tenge). Bu yıl sabit kıymet yatırımlarının hacminin 472 milyar tengeye çıkması planlanıyor. Bunun büyük kısmı özel yatırımlardan geliyor.

 

 

 

 

Ulusal “Konforlu Okul” projesi kapsamında önümüzdeki üç yıl içinde bölgede 21 okul yapılması planlanıyor. Şu anda Kızılorda’da fizik ve matematik yatılı okulu inşa etme çalışmaları sürüyor.

Ayrıca klinik ve onkoloji bölümü ile kan merkezinin bulunduğu 300 yataklı multidisipliner hastanenin inşaatı da devam ediyor. “Kırsal Sağlık Hizmetlerinin Modernizasyonu” ulusal projesi kapsamında bölgedeki yerleşim yerlerinde 27 tıbbi ve ayakta tedavi tesisi inşa ediliyor.

 

 

Ayrıca bölgede çok sayıda spor ve sosyo-kültürel tesis de hizmete girecek. Özellikle 7 bin koltuklu, kapalı yüzme havuzlu multidisipliner bir spor ve rekreasyon kompleksi olan Merkez Stadyum’un inşaatına başlandı. İlçelerde 11 adet küçük fiziki kültür kompleksinin inşası için yerel bütçeden 2,6 milyar tenge tahsis edildi. İnşaatı son aşamada olan bölge merkezindeki sanat merkezi de bu yıl sonunda hizmete girecek.

 

 

Nurlybek Nalibaev, yerel girişimcilerin bölgenin yaşamının iyileştirilmesine de önemli katkı sağladığını kaydetti. Sosyal tesis inşaatı, rekreasyon parkları, oyun alanları ve spor sahalarının yenilenmesi, ev cepheleri, avlu çevre düzenlemesi çalışmaları sponsorluk fonları kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-posetil-zavod-zhelezobetonnyh-izdeliy-1093819

 

 

 

 

REKLAM ALANI