Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Devlet başkanı Finansal İzleme Ajansı Başkanı Dmitry Malakhov’u kabul etti

Devlet başkanı Finansal İzleme Ajansı Başkanı Dmitry Malakhov’u kabul etti
REKLAM ALANI
01.03.2024
A+
A-

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Finansal İzleme Ajansı Başkanı Dmitry Malakhov’u kabul etti

2024

Kassym-Jomart Tokayev, Mali İzleme Ajansı Başkanı Dmitry Malakhov’dan 2023 faaliyet sonuçları ve gelecek döneme ilişkin planlar hakkında bir rapor dinledi.

Cumhurbaşkanına, kara para aklamayla mücadele alanında 5,7 binden fazla müşteriyle iş ilişkisinin sonlandırıldığı bilgisi verildi. 1,5 binin üzerinde yasadışı çevrimiçi kripto para birimi değişim hizmeti kuruldu ve engellendi. 49 kaçak madenci tespit edildi ve soruşturma sürüyor. Terör ve aşırıcı örgütlerin hesaplarına 1,2 bin para aktarma girişimi tespit edilerek engellendi.

 

 

 

 

Devlet başkanına 41 mali piramidin tasfiye edildiği ve mağdurlara 4,6 milyar tenge tazminat ödendiği bilgisi verildi. Dolandırıcılık faaliyeti belirtisi olan 8 binin üzerinde site ve hesap engellendi ve 4,8 bin çevrimiçi kumarhane sitesine erişim engellendi. İkinci kademe bankalar ve mali düzenleyicilerle birlikte, 21 yaşın altındaki kişilerin bahis şirketlerine yaptığı ödemeleri otomatik olarak bloke edecek bir mekanizma getiriliyor.

Dmitry Malakhov ayrıca, 74 milyar tenge tutarındaki makul olmayan bütçe harcamalarının önlendiğini, cezai para çekme amaçlı 59 gölge sitenin faaliyetlerinin bastırıldığını, 7 organize suç grubunun tasfiye edildiğini, duruşma öncesi soruşturmalar kapsamında 141 milyar tenge tutarında zararın tazmin edildiğini bildirdi. Sermaye tengesinin hukuka aykırı olarak geri çekilmesine karşı mücadele alanında 276 milyar değerindeki varlık iade edildi

Önümüzdeki dönemde AFM’nin çalışmaları, iyi niyetli girişimcilerin çalışmalarına müdahale edilmeden, yasa dışı olarak çekilen varlıkların iadesine ve kayıt dışı ekonomideki suçların bastırılmasına odaklanacak. Mali İzlemenin Geliştirilmesi Konseptinin ve Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadeleye Yönelik Kapsamlı Planın uygulanmasının yanı sıra kara para aklamayı önleme sisteminin FATF’nin (Mali Eylem Görevi) uluslararası standartlarına tam uyumunun sağlanması için de önlemler alınacaktır. Kara Para Aklamayı Zorla).

Başkan, özellikle dürüst işletmeleri korumaya yönelik önlemlerin güçlendirilmesi ihtiyacına dikkat çekerek, Ajansın faaliyetlerinin kilit alanlarında çalışmaya devam edilmesi talimatını verdi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-agentstva-po-finansovomu-monitoringu-dmitriya-malahova-2812214

 

 

REKLAM ALANI