Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Devlet başkanı, Rustam Karagoishin’i tutan Bayterek’in başını kabul etti

Devlet başkanı, Rustam Karagoishin’i tutan Bayterek’in başını kabul etti
REKLAM ALANI
25.02.2024
A+
A-

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, Rustam Karagoishin’i tutan Bayterek’in başını kabul etti

2024

Başkan, holdingin 2023 yılı çalışmalarının sonuçları ve içinde bulunduğumuz yıl için stratejik faaliyet alanlarının uygulanmasına ilişkin planlar hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

Rustam Karagoishin’in bildirdiği gibi holdingin iş desteğine toplam katkısı yaklaşık 2,5 trilyon tenge oldu. Gelecekte, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla Baiterek, çabalarını tarım, imalat, altyapı, ulaştırma ve lojistik ile konut inşaatı öncelikli olmak üzere büyüme alanlarının kapsamlı finansmanına odaklamayı planlıyor.

Kassym-Jomart Tokayev’e ayrıca rekabetçi girişimcilerin desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik tedbirlerin sağlanmasına yönelik planlar hakkında da bilgi verildi. Önemli bir hedef, Kazakistan’ın tüm bölgelerinde küçük, orta ve büyük işletme projelerine yönelik finansmanın genişletilmesidir. KOBİ’ler açısından, küçük ve tek sanayili kentlerin yanı sıra kırsal alanlardaki girişimcilere de aktif destek bekleniyor.

Devlet başkanı, bu alanlardaki çalışmaların yoğunlaştırılmasının önemini vurguladı ve verilen görevlerin sistematik bir şekilde uygulanmasının, ekonominin güçlendirilmesinde ve Kazakistan vatandaşlarının refahının iyileştirilmesinde önemli sonuçlar elde edilmesine olanak sağlayacağını kaydetti.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-rukovoditelya-holdinga-bayterek-rustama-karagoyshina-221547

 

 

 

REKLAM ALANI