Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı
REKLAM ALANI
09.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı

.2023 , Duşanbe şehri

Sevgili yurttaşlar!

Tacikistan’ın bağımsızlığının otuz ikinci yıldönümü olan kutsal ve büyük ulusal bayram vesilesiyle hepinizi ve yurt dışındaki yurttaşlarımızı içtenlikle kutluyorum.

Bu büyük olay, Tacik milletinin altı bin yılı aşkın tarihinde ve halkımızın kaderinde bir dönüm noktası oluşturdu ve bu sayede egemen bir devletin sahibi olduk.

 

 

 

Bizim için bağımsızlık ve özgürlük, anavatanın ve vatanseverliğin gerçek bir gururu, bağımsız devlet ve devlet olma için en büyük fırsat, devletin gelişmesini, anavatanın refahını, barışçıl yaşamı sağlamak için ilham veren kararlılık ve yaratıcı çabalardır. Tacikistan halkının yaşam standardını yükseltmek ve ülkedeki her ailenin yaşam standardını yükseltmek.

 

 

 

 

Bugün bağımsız devletimizin son otuz iki yıllık gururlu geçmişinden de görülebileceği gibi, bu aşama halkımızın kadim tarihiyle karşılaştırıldığında çok uzun bir dönem olmamakla birlikte, tarihin ölçeği açısından ender kabul edilen bir dönemdir. Bu dönemde yapılan çalışmalar.

Bağımsızlık ilanının ardından yeni bir ulusal devlet inşa etme yoluna giren aziz Tacikistan, çok hassas ve trajik koşullarda, yani dayatılan iç savaş ortamında, bağımsızlığını yeni kazanan devletimizi uluslararası alanda temsil eden ve barışın kaynağı olan devlet sembollerini kazanmıştır. Ülkenin her vatandaşı için gurur.

Aynı zamanda halkımızın tarihi hafızasına ve gururlu geçmişine saygı duruşunda bulunmak amacıyla, Somanlıların devletliği de dahil olmak üzere atalarımızın devletçilik değerlerini ve medeniyet geleneklerini yeniden canlandırdık.

 

 

 

 

Otuz yılı aşkın süredir kat ettiğimiz yolun iniş çıkışlarla dolu olduğunu ve Tacikistan’ın asil halkının, devlet bağımsızlığını yerli ve yabancı kötü niyetli kişilerin entrika ve komplolarından sadakatle koruyabildiğini hatırlatmak isterim. Tacik milletinin ve Tacik devletinin bir araya gelmesi, dayatılan iç savaşa son verilmesi, barış ve istikrarın korunması ve ülkede ulusal birliğin yeniden sağlanması.

Yani Tacikler kadim bir millet olarak düşmanlarının yarattığı engelleri ve sorunları güçlü bir kararlılık ve birlik ile aşarak çok zor ve kaderli günlerde bağımsızlık ve özgürlük bayrağı altında birleşerek devletlerini barışa kavuşturmuşlardır. ve müreffeh günler.

Tacik devletini yok olma tehlikesinden kurtarmak ve Tacik milletini parçalanmaktan kurtarmak amacıyla 1993 yılında devlet olmanın en önemli dayanaklarından biri olan Milli Ordu kuruldu ve bugün bu tarihi başlangıcın otuzuncu yılını kutluyoruz. tarih.

Ayrıca o günlerin birçok ekonomik ve mali sorununa rağmen kısa sürede devlet iktidarının ve kolluk kuvvetlerinin felç olmuş yapılarının faaliyetleri yeniden sağlandı.

 

 

 

 

Bağımsızlık döneminde ülkemizin, Tacikistan’ın gururlu halkının özverili ve vatansever çabalarıyla eşi benzeri görülmemiş başarılara imza attığını belirtmekte fayda var.

Halkımızın zengin geleneklerine dayanarak ve ulusal referandumla bağımsız Tacik devletinin ilk Anayasasının kabul edilmesi, dayatılan sivil rejimin çok hassas ve zor günlerinde halkımızın elde ettiği ilk başarılardan biriydi. savaş.

Ülke hükümeti bu vahim eyleme dayanarak sosyal politikayı teşvik etmeye başladı.

Bugün bu politikanın gerçek sonuçları, nüfusun sağlık ve sosyal korunması, işgücü ve istihdam, kadın ve aileyle çalışma, gençlik, spor ve daha onlarca alan dahil tüm toplumsal alanlarda ve en önemlisi de tüm toplumsal alanlarda açıkça görülmektedir. Ülke halkının yaşam düzeyi ve kalitesi gözlemlenmektedir.

Bağımsızlık döneminin başlangıcından bu yana, Tacikistan Hükümeti ve devlet politikasında eğitim, bilim ve kültürün geliştirilmesi öncelikli bir yön olarak ilan edilmiştir.

Otuz yılı aşkın bir süredir milletimiz, en güzel milli değerlerini diriltmeyi, milli şuurunu ve sanatını daha üst seviyeye çıkarmayı, sadece kendine özgü kültürünü yeniden canlandırmayı değil, aynı zamanda onu yaşadığı toplumun ihtiyaçlarına uyarlamayı da başarmıştır. yeni devlet anlayışını ve modern dünyanın gerçekliğini uluslararası arenada layık bir şekilde temsil etmektir.

 

 

 

 

Tacikler yalnızca tarihsel olarak kent inşa eden ve kentte yaşayan bir ulus değil, aynı zamanda toprak sahibi olma ve tarım uygarlığının öncüleri olarak da tanınmaktadır.

Ülkemizde bağımsızlığını kazandıktan sonra tarım sektöründe toprak reformları da dahil olmak üzere kapsamlı reformlar hayata geçirilmiş, sektör faaliyetleri modern çağın koşullarına uyarlanmıştır.

Bugün yerli çiftçilerin ve girişimcilerin yenilikçi teknolojiler kullanarak çabalarıyla inşa edilen ve geliştirilen yeşil bahçeler ve plantasyonlar, yalnızca ülkenin stratejik hedeflerinden biri olan gıda güvenliğinin korunmasına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda insanlara taze mutluluklar da getiriyor. cennet topraklarımız.

Bağımsızlık döneminde sanayinin gelişmesi, tarım-sanayi modelinden sanayi-tarım modeline geçiş ve ülkenin hızlı sanayileşmesi de bir diğer ulusal stratejik hedef olarak açıklandı.

Bu amacı gerçekleştirmek için ülkede yüzlerce küçük ve büyük sanayi işletmesi kurulmuş olup, yüzlerce üretim tesisinin de inşaatı devam etmektedir.

Bu süreç, ülkenin hızlı sanayileşmesini sağlamanın yanı sıra onbinlerce yeni istihdam yaratılmasına da yol açarak toplumsal sorunların çözümüne büyük katkı sağlıyor.

 

 

 

Bağımsız devletimizin gelişmesini sağlamak için aralarında iki dev enerji santralinin de bulunduğu onlarca yeni enerji tesisi inşa ettik ve binlerce megavatlık ek kapasiteyi devreye aldık.Bir diğer ulusal stratejik hedef olan enerji bağımsızlığını sağlamakta kararlıyız. yakın gelecekte ülkemiz.

Bu doğrultuda uluslararası standartlara uygun binlerce kilometre yol, otoyol ve köprü inşa ederek bölünmüş Tacikistan’ı birleşik bir bölge ve transit ülke haline getirdik, yani iletişim izolasyonundan kurtararak hedeflediğimiz stratejik hedefi gerçekleştirdik. bu yönde açıklandı.

Bağımsızlık döneminde “açık kapı” politikasının teşvik edilmesi, bize dünyanın tüm ülkeleri ve etkili uluslararası kuruluşlarla dostane ilişkiler ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği kurma fırsatı verdi.

Bugün Tacikistan, uluslararası arenada su ve iklimle ilgili küresel sorunların çözümünde bir girişim ve lider olarak tanınmaktadır.

 

 

 

 

Tacikistan’ın beş girişiminin uluslararası toplumdan yani Birleşmiş Milletler’den destek ve destek almış olması ve küresel ölçekte hayata geçirilmesi, onurlu Tacik halkı için bir gurur meselesidir.

Sevgili yurttaşlarımız, hızlı silahlanma, artan “soğuk savaş”, terörizm ve aşırıcılık, dini radikalizm, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı, siber suçlar ve diğer gibi yeni küresel tehditler ve tehlikeler de dahil olmak üzere modern dünyanın durumunun çok iyi farkındadır. Sınıraşan organize suçlar.

Bu gibi durumlarda devletin istikrarının ve halkın huzur içinde yaşamasının en önemli şartı olan milli güvenliğin korunması için her zamankinden daha fazla çaba göstermemiz gerekmektedir.

 

 

 

 

Yani devletin güvenliğini, bağımsızlık döneminin kazanımlarını, barış ve huzuru, siyasi istikrarı ve ulusal birliği korumaya her zaman uyanık, akıllı ve hazır olmalıyız.

Her zaman birlik olmalı, aziz Anavatanımızı sevmeli, tüm çabamızı ve fırsatlarımızı ülkemizin kalkınması, ata topraklarımızın refahı için yönlendirmeliyiz.

Her bireyin vatanseverliğinin en önemli göstergesi, bağımsız Tacik devletinin başarılarından duyduğu gurur ve onları daha da güçlendirme çabasıdır.

 

 

 

 

 

Kendini ülkesinin sahibi gören, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarını kutsal sayan her insan, tüm düşünce ve eylemlerini, her bağımsızlık kutlamasına, özellikle de bu vahim olayın 35. yıldönümüne, yeni bir benlik aşamasına hazırlanmaya odaklamalıdır. -farkındalık, ulusal gurur, vatanseverlik ve vatanseverlik ile inşaat ve kalkınmanın genişletilmesi.

Tacikistan’ın şerefli halkının ve özellikle vatansever ve gayretli gençliğinin milli onuruna, güçlü iradesine ve vatansever çabalarına güvenim tamdır ve şunu da güvenle beyan ederim ki, ülkenin birliği ve başkentiyle, küçük bir millet olarak hep birlikteyiz. ve büyük, aziz ülkemizin gelecekte de yapıcı çalışmalarıyla, bağımsız devletimizi bugün olduğundan daha güçlü ve müreffeh hale getireceğiz, uluslararası alanda prestijini ve itibarını daha da yükselteceğiz.

 

 

 

 

Tacikistan’ın gururlu halkını ve yurtdışındaki yurttaşlarını, kutsal ve büyük devlet bağımsızlığının 32. yıl dönümünde bir kez daha içtenlikle kutluyor, ülkenin her aile ferdine mutluluk, huzur ve iyi şanslar diliyorum.

Bağımsızlık Gününüz kutlu olsun sevgili yurttaşlar!

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31436?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI