Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Dışişleri Bakanının Dünya Su Günü dolayısıyla üst düzey bir etkinliğe katılımı

Dışişleri Bakanının Dünya Su Günü dolayısıyla üst düzey bir etkinliğe katılımı
REKLAM ALANI
24.03.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanının Dünya Su Günü dolayısıyla üst düzey bir etkinliğe katılımı
.2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

22 Mart 2024 tarihinde Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Sirojiddin Muhriddin, 2024 Dünya Su Günü’nü Kutlamak: Çabaları Birleştirmek, İlerlemenin İvmesini Sürdürmek” konulu Üst Düzey etkinliğe katılarak konuşma yaptı. BM Genel Merkezi New York’ta.

Bakan S. Muhriddin konuşmasında, dünyada içme suyuna erişimle ilgili sorunlara müdahale edilmesinin, uluslararası koordineli tedbirlerin zamanında uygulanmasının ve su kaynakları alanında kolektif iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

BM Su Konferansı-2023’te verilen taahhütlerin hayata geçirilmesinin uluslararası toplumun ortak çabalarını ve kolektif işbirliğini gerektirdiği, bu bağlamda yeniliklerin kullanılması, kamu ve kamu kurumlarının kapsamlı iş birliği ve ortaklığının kurulması ve ortaklığının sağlanmasının özellikle vurgulandığı vurgulandı. özel sektör önemli bir rol oynamaktadır.

Bakan ayrıca katılımcıları “Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028” Uluslararası Eylem On Yılı’na (10-13 Haziran 2024, Duşanbe) adanmış 3. Yüksek Düzey Uluslararası Konferansa katılmaya davet etti.

Bu etkinlik, BM Su Konferansı-2023 sırasında alınan gönüllü taahhütlerin uygulanması ve su kaynakları alanında yerleşik uluslararası platformların kullanılması başta olmak üzere su gündemiyle ilgili bir dizi konunun ele alınması için düzenlendi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Birleşik Milletler
Amerika Birleşik Devletleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14674/participation-of-the-minister-of-foreign-affairs-in-a-high-level-event-dedicated-to-world-water-day

 

 

REKLAM ALANI