Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

İlham Aliyev Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ile görüştü

İlham Aliyev Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ile görüştü
REKLAM ALANI
21.02.2024
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ile görüştü

2024,

 

 

 

İlham Aliyev Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ile görüştü

 

 

 

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Yeşil Düzeni Girişimi, Kurumlar Arası İlişkiler ve Planlamadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Marosh Shevcovich, karşı tarafın talebi üzerine 17 Şubat’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Münih’te bir araya geldi.

 

 

 

Marosh Shevcovich, Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasındaki enerji işbirliğinin başarılı bir şekilde gelişmesinin memnuniyet kaynağı olduğunu vurguladı. Azerbaycan’ın pan-Avrupa enerji tedarikçisi olduğunu takdir etti. Yakın zamanda ülkemizi ziyaret etmeyi planladığını belirten Marosh Shevcovich, COP29’un Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasında yenilenebilir enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında işbirliği için iyi fırsatlar yarattığına dikkat çekti.

 

 

 

İklim finansmanının, Azerbaycan tarafından barındırılacak olan COP29 oturumunun ana gündeminde en önemli konulardan biri olacağını ve Avrupa Birliği’nin Azerbaycan’ı iklim değişikliği süreçlerine yakın bir ortak olarak desteklemeye hazır olduğunu vurguladı. .

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın COP29’da küresel Kuzey ile küresel Güney arasında dayanışmanın sağlanması için her türlü çabadan kaçınmayacağını belirtti. Dolayısıyla Azerbaycan’ın Bağlantısızlar Hareketi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer üye kuruluşlardaki çalışmaları, Avrupa Birliği ile ilişkileri ve diğer ortaklarla ilişkileri bu dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunabilir. Devlet başkanı ayrıca COP çerçevesinde Üçlü mekanizmanın ilk kez oluşturulduğunu kaydederek, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Brezilya’nın bu yönde birlikte çalışacağını vurguladı.

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64244

 

 

 

REKLAM ALANI