Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüştü

İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüştü
REKLAM ALANI
25.11.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüştü

2023,

İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüştü

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 24 Kasım’da Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile bir araya geldi.

 

 

 

Başbakan Irakli Garibashvili, SPECA Zirvesine onur konuğu olarak katılma daveti için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür etti ve SPECA’nın 25. kuruluş yıldönümünü kutladı. Gürcistan Başbakanı, bu zirvenin Azerbaycan’ın SPECA başkanlığı döneminde yapılmasını büyük takdirle karşıladı.

 

 

 

Devlet Başkanı, Gürcistan ziyaretini ve ziyaret sırasında yapılan görüşmeleri memnuniyetle hatırladı.

Görüşmede Azerbaycan ile Gürcistan arasında dostane dostluğun ve stratejik ortaklığın gelişmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. Trans-Hazar ulaştırma koridorunun geliştirilmesi, Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleri arasında ulaştırma ve lojistik alanında işbirliği yapılması, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının iletim kapasitesinin artırılması konuları görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan ile Gürcistan arasındaki ticaret cirosunun artmasından memnuniyet dile getirildi. İşbirliği perspektifleri ve karşılıklı çıkar konuları paylaşıldı.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62326

 

 

 

REKLAM ALANI