Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Kassym-Jomart Tokayev, Başkurdistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Radiy Habirov’u kabul etti

Kassym-Jomart Tokayev, Başkurdistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Radiy Habirov’u kabul etti
REKLAM ALANI
25.01.2024
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Kassym-Jomart Tokayev, Başkurdistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Radiy Habirov’u kabul etti

2024

 

 

Devlet başkanı, Başkurdistan Cumhuriyeti’nin özel bir yere sahip olduğu bölgelerarası işbirliğinin Astana ile Moskova arasındaki ikili ilişkilere önemli katkı sağladığını vurguladı.

 

 

 

– Ziyaretiniz, Kazakistan ile Rusya arasındaki kapsamlı ilişkilere ilave ivme kazandırması açısından büyük önem taşıyor. Sanayi olsun, tarım olsun, insani yardım sektörü olsun, bağlarımızı çeşitlendirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı, hükümet düzeyinde imzalanan 2023-2024 İşbirliği Yol Haritası da dahil olmak üzere bir dizi anlaşmanın başarıyla uygulandığına dikkat çekti.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan ve Başkurdistan bölgeleri arasındaki ticaret cirosunun dinamiklerini olumlu değerlendirdi. 2023 yılının 11 ayına ilişkin ticaret göstergeleri 350 milyon doları aştı. Kazakistan aynı zamanda Başkurdistan Cumhuriyeti’nin önde gelen üç ticaret ortağından biridir.

Radiy Khabirov ise Kassym-Jomart Tokayev’e Kazak topraklarında geleneksel olarak sıcak bir karşılama için teşekkür etti.

 

 

 

– Başkurdistan ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine dikkatinizi çekiyoruz. Kalabalık bir heyetle geldik. Son 2-3 yılda hem ticari ciromuzun hem de endüstriyel işbirliklerimizin hacmini ciddi oranda artırdık. Bugün “Kazakistan – Başkurdistan” forumunun açılışını yaptık. Bizim için Kazakistan ana ortaktır. Burada kendimizi rahat hissediyoruz” diye vurguladı konuk.

 

 

 

Toplantıda ticari, ekonomik, kültürel, insani, endüstriyel ve diğer karşılıklı çıkar alanlarında işbirliğinin yoğunlaştırılmasına özel önem verildi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-prinyal-glavu-respubliki-bashkortostan-radiya-habirova-2405318

 

 

 

 

REKLAM ALANI