Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Kazakistan Cumhurbaşkanı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü

Kazakistan Cumhurbaşkanı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü
REKLAM ALANI
22.09.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Kazakistan Cumhurbaşkanı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü

2023

BM Genel Merkezi, New York, ABD

 

 

 

BM Genel Kurulu’nun 78. oturum oturum aralarında Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında bir görüşme gerçekleşti.

Taraflar, Kazakistan ile BM arasındaki kapsamlı işbirliğinin öncelikli alanlarının yanı sıra çağımızın acil sorunlarını da tartıştı.

Kazakistan liderini memnuniyetle karşılayan BM Genel Sekreteri, ikili ortaklığın giderek geliştiğine dikkat çekti.

 

 

 

– Kazakistan ve BM, barış ve güvenliğin güçlendirilmesi, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılması ve insan haklarının sağlanması konularında işbirliğini sürdürüyor. Bizim için Kazakistan, çok taraflılığın desteği, küresel düzeyde barışın rehberi ve savunucusu olan ayrıcalıklı bir ortaktır” diye vurguladı António Guterres.

 

 

 

 

Buna karşılık Kazakistan Cumhurbaşkanı, Antonio Guterres’in BM Genel Sekreteri olarak yaptığı faaliyetlere büyük övgüde bulunarak, onun barış, istikrar ve güvenliği sağlama çabalarını desteklemeye devam etmeye hazır olduğunu doğruladı.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, BM’nin çağımızın en acil sorunlarının çözümünde olağanüstü rolüne dikkat çekerek, alternatifinin olmadığını vurguladı. Ayrıca Örgütün faaliyetlerini daha da iyileştirme vizyonunu António Guterres ile paylaştı.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-kazahstana-provel-peregovory-s-generalnym-sekretarem-oon-antoniu-guterrishem-198656

 

 

 

 

REKLAM ALANI