Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Konya Büyükşehir Fırtına Nedeniyle Şehir Merkezine İnen Leyleklere Kucak Açtı

Konya Büyükşehir Fırtına Nedeniyle Şehir Merkezine İnen Leyleklere Kucak Açtı
REKLAM ALANI
20.03.2022
A+
A-

Konya Büyükşehir Fırtına Nedeniyle Şehir Merkezine İnen Leyleklere Kucak Açtı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkili olan fırtına sebebiyle göç yolculuğuna ara vererek Konya şehir merkezine inen binlerce leyleği balıkla beslediklerini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, göç esnasında olumsuz hava şartlarından etkilenerek şehir merkezine konan leylekleri balıkla besliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yılların en soğuk mevsiminin yaşandığını hatırlatarak, sevgi ve merhamet şehri Konya’da olumsuz hava şartlarından etkilenen doğadaki tüm canlılara kucak açtıklarını ifade etti.

Göç esnasında Konya semalarından geçerken fırtınaya yakalanan ve şehir merkezine inmek zorunda kalan binlerce leyleğin beslenmesini de sağladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Misafirlerimiz, fırtınanın geçeceği süreye kadar şehrimizde konaklayacaklar. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de leyleklerin aç kalmamaları için onları balıkla besliyoruz. Fırtına devam ettiği sürece misafirlerimizi beslemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞIYORUZ

Mahalle sakinlerinden Zeki Tuncer de, leyleklerin Cuma günü bölgeye geldiklerini belirterek, “İlk önce ne yapacağımızı bilemedik ama sonra ekmek, su verdik. Bugün de Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun balık getirdi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Leylekler ayrılıncaya kadar beslemeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

“CANBULAN” DA BÖLGEDE

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı veya yardıma muhtaç hayvanlar için hizmete aldığı hayvan ambulansı “Canbulan” da olası bir olumsuzluk durumunda leyleklere müdahale etmek için bölgede hazır bekliyor.

 

kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8454

REKLAM ALANI