Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Roche, Meme Kanseriyle Mücadelede Hasta Yolculuğuna olan Desteğini Sürdürüyor

Roche, Meme Kanseriyle Mücadelede Hasta Yolculuğuna olan Desteğini Sürdürüyor
REKLAM ALANI
25.10.2021
A+
A-

Roche, Meme Kanseriyle Mücadelede Hasta Yolculuğuna olan Desteğini Sürdürüyor

Geleceğin ihtiyaçlarına bugünden cevap verme vizyonuyla hareket eden Roche, tüm hasta yolculuğu boyunca, hasta ile hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen etkili çalışmaları hayata geçiriyor.

Roche’un bu çalışmaları arasında yer alan meme kanserine yönelik farkındalık projeleri ise, hastalıkla mücadelelerinde hastalar ve yakınlarına önemli katkılar sağlıyor.

İstanbul, 18 Ekim 2021 – Türkiye’deki yolculuğuna 1958 yılında başlayan Roche İlaç, faaliyet gösterdiği diğer tüm tedavi alanlarında olduğu gibi, en büyük çalışma alanları olan onkolojide de yaşamları iyileştiren bir portföy geliştirmek, bu tedavilere hızlı ve sürdürülebilir erişimi mümkün kılmak üzere çalışmalarını sürdürürüyor. Roche hasta yolculuğuna değer katmaya odaklanarak kanser tedavisinin öncülüğünü yapıyor.

Uzun yıllardır onkoloji alanına büyük yatırımlar yapan Roche, hayat boyu her 8 kadından 1’inin yakalanma riski taşıdığı meme kanseri1 için de hastalığı iyi anlamanın, tedavi sürecinin sağlıklı ilerlemesine katkısı bilinciyle farklı sivil toplum örgütleriyle, hastayı odağına alan çalışmalar yürütüyor. Böylece bu zorlu mücadelede hasta yolculuğuna olan katkısını etkili şekilde sürdürüyor.

Roche İlaç Türkiye’nin hastalara olan desteği pandemide de devam ediyor

Roche İlaç Türkiye, meme kanseri farkındalığına yönelik olarak bugüne kadar hayata geçirdiği projelerde sadece herkesin dikkatini bu konuya çekecek değil; toplumun, hastalığın erken teşhisten tedaviye kadarki tüm süreçleri hakkında bilgilendirilmesini de sağlayacak çalışmalar yapmayı odağına aldı. Şirket bu kapsamda ,tanı ve tedavilerin kesintiye uğrayabildiği pandemi dönemi de dahil olmak üzere, farkındalık ve destek çalışmalarını aralıksız şekilde, projelerine yeniliklerini ekleyerek sürdürdü.

Roche İlaç Türkiye’nin Meme Kanseri farkındalığını yaygınlaştırmak üzere gerçekleştirdiği projeleri şu şekilde sıralanıyor:

Kadın Eli Değsin, İhtimaller Değişsin

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının erken tanı olumsuz etki yapacağı öngörüsü ve düzenli olarak yapılan elle muayenenin meme kanserinin erken tanı olanak sağlıyor olmasından yola çıkan Roche İlaç Türkiye, ünlü şef Sahrap Soysal ile “Kadın Eli Değsin, İhtimaller Değişsin” adlı projeyi hayata geçirdi.

Projede, Türkiye’nin 7 bölgesinde büyük bir kadın hayran kitlesine sahip ve birçok kadının mutfaktaki rol modeli olan ünlü şef Sahrap Soysal, el verdiği yöresel şeflerle birlikte hamur yoğurma sürecini meme muayenesi adımları ile birleştirdi ve Kibele ekmeği tarifi aracılığıyla da tüm kadınları kendi kendine elle meme muayenesi yöntemi hakkında farkındalığa davet etti.

Videolarda Sahrap Soysal’a eşlik eden Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Karanlık da meme kanseri kitlelerine çok benzer temsili kitleler içeren ve “Mammoquin” olarak adlandırılan kadın figürü üzerinden elle muayenenin tüm püf noktalarını izleyicilere aktardı.

Kadınların memelerindeki olası kitleleri tanıması ve muayene yöntemlerini öğrenmesi için 3 boyutlu kadın gövdesi figürü şeklinde tasarlanan “Mammoquin” ler Roche İlaç Türkiye’nin 2017 yılında başlattığı bir diğer önemli farkındalık projesi olan “Yaşama Zaman Tanıyın” projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerindeki AVM’lerde kadınlarla buluşturulmuştu. Mammoquin’ler Ankara ve çevre ilçelerindeki KETEM’lerde halen halk ile buluşmaya devam ediyor.

Pinkline Programı ile Sosyal İzolasyon Döneminde Hastalara Uzaktan Destek

Roche, devam eden pandemi döneminden olumsuz şekilde etkilenen kanser hastalarına destek olmak amacıyla ise kadınlara yönelik özel bir iş birliğine de imza attı. Pembe İzler Hasta Derneği’nin geliştirdiği Pinkline Programı’na sponsor olan Roche, bu iş birliğiyle kadın kanser hastalarına, uzman psikolog ve diyetisyenlerle online görüşme imkânı sundu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana 300’den fazla hastanın yararlandığı program, genişleyen uzman kadrosuyla hastalara uzaktan destek vermeye devam ediyor.

Güvenilir Bilgi ile Meme Kanseri “Merakına Yenilsin”

Roche İlaç Türkiye’nin bir diğer meme kanseri farkındalık projesi ise 2019 yılında Kanser Savaşçıları Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Merakına Yenilsin projesi.

Merakına Yenilsin kapsamında Instagram, Spotify ve Facebook hesapları aracılığıyla bir yandan meme kanseriyle ilgili sorulara uzmanlardan cevaplar sağlanırken; bir yandan da bu mücadeleyi veren hastaların, mücadele sürecindeki diğer hastalara ilham olmalarına da olanak yaratılıyor.

Hastalar ve hasta yakınlarının hastalığı daha iyi anlamasının, tedavi sürecine olan katkısına inanan Roche İlaç Türkiye bir yandan yenilikçi tedaviler geliştirip sunarken; diğer bir yandan da hastalık sürecine dahil olan herkesin günlük yaşamını kolaylaştırmaya yardımcı olmak üzere önümüzdeki dönemlerde de çeşitli sivil toplum örgütleriyle etkili projeler hayata geçirmeye devam edecek.

1 https://www.kanser.org/saglik/toplum/kanser-turleri-alt-kategori/meme-kanseri

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır. İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplamasının yanı sıra veriye dayalı tıbbi iç görüler alanındaki çalışmaları da Roche’u kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında öne çıkartmaktadır. Roche, her hastaya en iyi tanı ve tedavi yöntemini sağlayabilmek adına, sağlık sektöründe farklı ortaklarla iş birliği içerisinde çalışmaktadır.

Roche; onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji alanlarında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür. Son yıllarda Roche, genomik profil oluşturmaya ve gerçek dünya veri ortaklıklarına yatırım yaparak tıbbi iç görüler için de endüstri lideri konumuna gelmiştir.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, 12 yıl arka arkaya Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2020 yılı itibarıyla 100’ün üzerinde ülkede 100 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 12,2 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un toplam satışı 58,3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir. Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresi ziyaret edilebilir.

REKLAM ALANI