Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne °C

Azerbaycan Milletvekili Memmedov, “Enerji güvenliğinin sağlanması ülkemiz için her zaman bir öncelik olmuştur”

Azerbaycan Milletvekili Memmedov, “Enerji güvenliğinin sağlanması ülkemiz için her zaman bir öncelik olmuştur”
REKLAM ALANI
15.01.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva‘ya verdiği açıklamada, “Enerji güvenliğinin sağlanması ülkemiz için her zaman bir öncelik olmuştur,” diye – tarihe not düştü.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ekonomisine katkı sağlayacak başka bir enerji projesinin temel atma töreni düzenlendi. Böylece Suudi Arabistan Krallığı ACWA Power tarafından Azerbaycan’da inşa edilecek 240 MVt’lık Hızı-Abşeron Rüzgar Santrali, Azerbaycan’da enerji güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Bu istasyonun kurulması, Azerbaycan devletinin yenilenebilir enerji üretimine büyük önem verdiğini bir kez daha göstermektedir. İstasyon inşa etme kararının 1 yıl önce alındığını ve geçen yıl aktif çalışmalar yapıldığını belirtelim. Bu santral, Azerbaycan’da yenilenebilir enerji sektöründeki en büyük santral olacak. İstasyon ayrıca birçok istihdam yaratacak. Cumhurbaşkanı Aliyev’in temel atma töreninde yaptığı konuşmada da belirttiği gibi, doğal gaz tasarrufuna yönelik planlarımızdaki sorunlar çözülecek ve bu istasyon çevreye olan olumsuz etkinin azaltılmasında büyük önem taşıyacaktır.

Bu büyük yenilenebilir enerji projesinin yürütücüsü ve yatırımcısının bir Suudi şirketi olması elbette tesadüfi değil. Suudi Arabistan ve Azerbaycan’ın çok yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri var. Elbette ülkelerimiz birçok alanda başarılı bir şekilde işbirliği yapmaktadır. Azerbaycan halkı, işgal sırasında Suudi Arabistan’ın Azerbaycan’a sağladığı siyasi desteği unutmadı. Şunu da belirtmeliyim ki Suudi Arabistan, Ermeni işgali nedeniyle Ermenistan ile diplomatik ilişki kurmayan ülkelerden biridir.” – Dedi.

Milletvekili Memmedov – “Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmeye devam edeceğine şüphe yoktur. Azerbaycan devletinde enerji sektöründe son yıllarda gerçekleştirilen reformlar her yatırımcı için önemli bir rol oynamaktadır. Ülkemizde yabancı yatırımların korunması da en üst düzeydedir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi yabancı yatırımcılar, sözümüzün imzamız kadar değerli olduğunu çok iyi biliyorlar. Bağımsızlık yıllarında Azerbaycan devleti enerji güvenliğini sağlamak için aktif olarak çalıştı. Ülkenin nüfusu arttıkça enerji talebi de artıyor. Bu nedenle, yeni enerji türlerinin üretimine ciddi şekilde girmeliyiz.

Bu projeden önce Azerbaycan’ın en büyük rüzgar santralinin Gobustan Hibrit Santrali olduğunu söylemeliyim. Böylece, bundan sonra Hızı-Abşeron Rüzgar Santrali Azerbaycan’ın en büyük rüzgar santrali olacak.

Uzmanlara göre, Hızı-Abşeron Rüzgar Santrali’nin devreye alınması ile yılda 200 milyon metreküp eşdeğer gaz tüketiminin önüne geçilecek, ayrıca doğalgazdan da tasarruf edilecek.
Bu istasyon aynı zamanda çevre temizliğine de hizmet edecek. Kısacası Xızı-Abşeron Rüzgar Enerji Santrali’nin devreye alınması her açıdan başarılı bir enerji projesidir. Devletimize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun!” – Diye tarihe not düştü.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI